FAQ

De beta4all cursussen zijn opgezet voor iedereen die zich wil verdiepen in de aangeboden onderwerpen. Dit kan met en zonder een afsluitend tentamen. Een volledig certificaat krijg je natuurlijk alleen wanneer je het tentamen haalt. Specifiek zijn de cursussen in te zetten voor aspirant-docenten die niet exact de juiste vooropleiding hebben gevolgd. Je volgt deze cursussen dan voorafgaand of (soms) tijdens je lerarenopleiding. Alle Nederlandse universitaire lerarenopleidingen accepteren de certificaten van beta4all.

Wanneer je de certificaten beta4all jnodig hebt voor de toegang tot een universitaire lerarenopleiding, dan schrijf je je in nadat je van de lerarenopleiding te horen hebt gekregen welke vakken je moet doen. De eerste stap is dus: contact opnemen met een universitaire lerarenopleiding van je keuze. Alle universitaire lerarenopleidingen kennen beta4all en accepteren de certificaten.

Wanneer je de vakken uit interesse volgt, kun je je natuurlijk op elk moment inschrijven.

Veruit de meeste cursussen worden gegeven in Utrecht, bij Boswell-Beta. In sommige gevallen worden cursussen online of hybride aangeboden. De exacte informatie vind je bij de betreffende cursus. In alle gevallen geldt, dat locatie en vorm van de cursussen bij veranderende (corona-)maatregelen ook kunnen veranderen.

Onderstaande links leiden je meteen naar de inlogpagina van Boswell Beta. Je kunt daar (ook zonder in te schrijven) details over de cursussen vinden, zoals exacte tijden en locaties. NB. In verband met wisselende coronamaatregelen kan het natuurlijk zijn dat hierin vrij plotseling veranderingen optreden. Die krijg je dan te horen van de docent van de cursus. Houd hiervoor de ELO en je e-mail in de gaten.

Natuurkunde zalen
Scheikunde zalen
Informatica zalen
Wiskunde zalen

De cursussen beta4all hebben in principe een omvang van 6 EC. Dat wil zeggen dat er een inspanning van 6 x 28 = 168 uur verwacht wordt. Over het algemeen is het aantal contacturen beperkt tot ongeveer 20-30. Dat betekent dat het grootste gedeelte van het werk zelfstandig tussen de bijeenkomsten moet plaatsvinden. Houd er dus rekening mee dat er tussen de tweewekelijkse bijeenkomsten ongeveer 15 uur aan zeflstudie verwacht wordt. Als vuistregel kun je aanhouden dat voor het volgen van een cursus één volle dag in de week moet reserveren.

Meteen inschrijven?
Werken in het voortgezet onderwijs?
Sidebar Nat_001

“Heerlijke colleges met goede enthousiaste docenten!”

“Top. Inhoudelijk goed en prettig overgebracht.”  

“Zonder natk4all zou het voor mij vrijwel onmogelijk zijn geweest om natuurkundedocent te worden.”

“Grote kracht is de goede docenten die weten waar ze het over hebben, geweldig!”

“Leuk aan de colleges en de stof vond ik de toepassingen en het filosofische karakter.”