Wiskunde: voorkennis en ondersteuning

We krijgen relatief veel vragen over het gevraagde niveau van de wiskundige kennis bij de verschillende natk4all colleges. Per cursus varieert dit. Als uitgangspunt mag je nemen, dat de natk4all cursussen een redelijke basiskennis van de universitaire wiskunde vooronderstellen. Dit geldt in het bijzonder voor (partieel) differentiëren en integreren en complexe getallen. Dit betekent dat de vwo wiskunde B-kennis sowieso als voorkennis wordt verondersteld!

Specifieke wiskundige moeilijkheden bij bepaalde natk4all cursussen zullen tijdens de betreffende cursus aan de orde komen en opgefrist worden, maar nogmaals: een redelijke basis van de universitaire wiskunde wordt verondersteld! We bieden bij de cursussen Quantumfysica en E&M extra (facultatieve) wiskundige ondersteuning, voorafgaand aan de betreffende cursus.

Online naslag

Drie gratis online naslagwerken waarin je de wiskundeonderwerpen die je nodig hebt (en nog veel meer) kunt vinden, zijn:

Met name naar de eerste bron wordt in de cursussen vaak verwezen. Nogmaals: het is essentieel dat je wiskunde op een redelijk niveau is vóórdat je aan de natk4all cursus begint. Anders loop je een serieus risico om onderweg de boot te missen.

Logo nat4all_sidebar
Meteen inschrijven?
Werken in het voortgezet onderwijs?
Sidebar Nat_001