Toelating

Het inf4all programma is primair gericht op studenten die zich willen voorbereiden op een universitaire lerarenopleiding informatica en een universitaire bètamasteropleiding anders dan informatica hebben afgerond. Door het volgen van een aantal van deze cursussen kunnen zij voldoen aan de vakinhoudelijke toelatingseisen van de universitaire lerarenopleidingen. Meestal is dit maatwerk: afhankelijk van jouw vooropleiding, keuzevakken en eventuele werkervaring wordt bepaald welke vakinhoudelijke kennis en vaardigheden je moet aanvullen.

Ook mensen die de lerarenopleiding in het kader van de zij-instroom-regeling willen volgen, kunnen hun vakinhoudelijke competenties aanvullen via Inf4All-cursussen. Dit kan na een universitaire opleiding, maar ook na een hbo-bachelor zijn er via het zij-instroom-traject toelatingsmogelijkheden. Neem contact op met een universitaire lerarenopleiding om dit voor jouw specifieke situatie te bepalen.

Daarnaast staat Inf4All open voor eerstegraadsdocenten informatica die hun kennis willen verdiepen en actualiseren in de vorm van nascholing.

Voorbeelden

Op basis van onderstaande voorbeelden kan een globale inschatting worden gemaakt van de cursussen die moeten worden gevolgd om toegang te krijgen tot de betreffende eerstegraadslerarenopleiding. De situatie van iedere cursist is echter anders. Uiteindelijk bepaalt de lerarenopleiding het deficiëntieprogramma. Er kunnen geen rechten aan deze voorbeelden worden ontleend.

 

ICT HBO AI (WO) IT gerelateerde opleiding WO
afgerond voor 2000
Basis: Programmeren
Basis Object Georiënteerd Programmeren X
Basis: Fundamentele Informatica
Grondslagen X X (X)
Algoritmiek X (X) (X)
Specialisatiethema`s
Media, User Experience & Game Design (X) (X) (X)
Kunstmatige Intelligentie (X) X
Alternatieve programmeermodellen (X) (X) (X)
Internet of Things (X) (X) (X)
Internet Security (X) (X) (X)
Logo in4all_sidebar